Het eerste Wadden Vertel Festival op Ameland

HOLLUM – Midden in de Kunstmaand organiseert de Amelander vertelgroep Ameland Vertel! een evenement met de titel Wadden Vertel Festival. Het is het allereerste vertelfestival op Ameland waar ook dialecten van de wadden zijn te horen. Vorig jaar organiseerde Ameland Vertel! ook al een klein vertelevenement in de Kunstmaand. Dat beviel zo goed, dat er een vervolg aan wordt gegeven en er dit jaar in alle dorpen een vertellocatie is.

Meslânzers

Het evenement, kleinschalig van opzet, laat de verhalen voor zich spreken. Het evenement heet Wadden Vertel Festival omdat er niet alleen vertellers van Ameland optreden, maar ook van Terschelling, Texel en Schiermonnikoog en het allermooiste is dat ze het in hun eigen dialect gaan doen. Minstens vier dialecten komen voorbij, inclusief het Amelands. De dialectvertellers zijn in de Heerskamer van Herberg De Zwaan in Hollum te vinden, en vertellers van Ameland Vertel! treden op in De Boerderij in Ballum, De Vlindertuin in Nes en De Klok in Buren.

Mansbakje

De vertellers vertellen zonder dat je een entreekaartje hoeft te kopen, vol is vol en wie heeft genoten kan een bijdrage in de hoed of het mansbakje deponeren.

Het programma van Wadden Vertel Festival is te vinden op www.waddenvertelfestival.nl

Wadden Vertel Festival is op 15, 16 en 17 november 2019.

Verhalenavond

Het Wadden Vertel Festival doet mee aan Verhalenavond op 15 november, het vervolg op de verhalenavond aan het begin van het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa was. In heel Friesland wordt op 15 november verteld en op Ameland ook op 16 (Verhalenmiddag) en 17 (Verhalenochtend).

⇒ Wilt u een verteller boeken voor uw familiefeest of een paar vertellers uitnodigen een verhaal over Ameland te vertellen op uw evenement. Neem dan contact op met Ameland Vertel! 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *