Het eerste Wadden Vertel Festival op Ameland

Geplaatst op: 19 oktober 2019 - Categorie: Kunst & Cultuur

Wadden Vertel Festival op Ameland

HOLLUM - Midden in de Kunstmaand organiseert de Amelander vertelgroep Ameland Vertel! een evenement met de titel Wadden Vertel Festival. Het is het allereerste vertelfestival op Ameland waar ook dialecten van de wadden zijn te horen. Vorig jaar organiseerde Ameland Vertel! ook al een klein vertelevenement in de Kunstmaand. Dat beviel zo goed, dat er een vervolg aan wordt gegeven en er dit jaar in alle dorpen een vertellocatie is.

Meslânzers
Het evenement, kleinschalig van opzet, laat de verhalen voor zich spreken. Het evenement heet Wadden Vertel Festival omdat er niet alleen vertellers van Ameland optreden, maar ook van Terschelling, Texel en Schiermonnikoog en het allermooiste is dat ze het in hun eigen dialect gaan doen. Minstens vier dialecten komen voorbij, inclusief het Amelands. De dialectvertellers zijn in de Heerskamer van Herberg De Zwaan in Hollum te vinden, en vertellers van Ameland Vertel! treden op in De Boerderij in Ballum, De Vlindertuin in Nes en De Klok in Buren.

Mansbakje
De vertellers vertellen zonder dat je een entreekaartje hoeft te kopen, vol is vol en wie heeft genoten kan een bijdrage in de hoed of het mansbakje deponeren.
Het programma van Wadden Vertel Festival is te vinden op www.waddenvertelfestival.nl
Wadden Vertel Festival is op 15, 16 en 17 november 2019.

Verhalenavond
Het Wadden Vertel Festival doet mee aan Verhalenavond op 15 november, het vervolg op de verhalenavond aan het begin van het jaar dat Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa was. In heel Friesland wordt op 15 november verteld en op Ameland ook op 16 (Verhalenmiddag) en 17 (Verhalenochtend).

⇒ Wilt u een verteller boeken voor uw familiefeest of een paar vertellers uitnodigen een verhaal over Ameland te vertellen op uw evenement. Neem dan contact op met Ameland Vertel! 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?