Tussenstand Verhalenavond veelbelovend

HOLLUM – Op vrijdagavond 15 november vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar Verhalenavond plaats in Friesland. Dit betekent nieuw leven in een oude Friese traditie. Iedereen met een verhaal, particulier of organisatie, kan dat vertellen op een zelf te kiezen locatie. Aan die oproep wordt veel gehoor gegeven, zo blijkt uit een tussenstand.

Ruim drie weken voor het evenement staat de teller op zo’n 130 locaties. Het aantal verhalen dat te beluisteren is tussen 19.00 en 22.00 uur ligt nog een stuk hoger. “ Op diverse locaties zijn meerdere verhalen te horen”, legt David Lelieveld van de organisatie uit. Voor Ameland gaat dat zeker ook op, want er zijn er zijn op die Verhalenavond 12 verhalen te beluisteren op vier locaties. 

Huiskamer spant de kroon

Zowel de aangemelde vertellers als de vertellocaties zijn heel verschillend. “Van het provinciehuis tot de Brink in Oudemirdum, overal zijn verhalen. De kroon spant de huiskamer; zo’n veertig procent van de huidige aanmeldingen is particulier. Musea doen ook weer in grote getale mee. En het aantal kerken en cafés groeit gestaag. We merken ook dat scholen – basisscholen houden ’s middags Ferhalefjoer – en bedrijven enthousiast raken. Nu nog even aanmelden”, knipoogt Lelieveld.

Tot een uur voor aanvang

Aanmelden als verteller kan tot een uur voor aanvang op verhalenavond.nl. “Maar slimmer is om dat zo snel mogelijk te doen”, zegt Lelieveld. “Dan zullen meer mensen je verhaal opmerken op de website, de plek waar alle verhalen en locaties in kaart worden gebracht voor het publiek. Bovendien is er voor iedere verteller een raamposter, ook die wil je natuurlijk zo lang mogelijk laten zien.”

Op www.verhalenavond.nl zijn alle verhalen te zien die momenteel zijn aangemeld. Nog elke dag komen daar verhalen bij.

Ameland

Ameland vertelt niet alleen op vrijdag Verhalenavond, maar ook op zaterdag Verhalenmiddag en zondag Verhalenochtend.

Bekijk hier het hele programma

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *