Heerlijk wandelen op Ameland met deze tips

Nederland kent tal van prachtige plekken waar je heerlijk kunt fietsen en ook wandelen. Toch zien we dat we lang niet altijd denken aan de prachtige waddeneilanden die we hebben. Vooral als we kijken naar Ameland, dan leent dit eiland zich er bij uitstek voor om niet alleen prachtig te kunnen fietsen, maar ook om er lekker te kunnen wandelen. Niet alleen voor de geoefende wandelaars onder ons is het er hier heerlijk vertoeven, maar ook voor wanneer je er gewoon even een paar dagen tussenuit wilt. Omdat Ameland zoveel te bieden heeft, hebben we een aantal handige tips voor je, zodat je verblijf op dit mooie eiland nog mooier wordt. Niet alleen als het gaat om verschillende wandelroutes, maar ook bepaalde praktische zaken, zoals goed schoeisel en de juiste kleding. Omdat het een eiland is, kan het er nog weleens verraderlijk koud zijn en is het dus wel prettig dat je de juiste kleding draagt.

Zorg voor goede schoenen en kleding

Fijn wandelen kan alleen wanneer je de juiste schoenen draagt. Omdat het mulle zand van de duinen soms enorm zwaar kan aanvoelen, is het wel prettig dat je voeten goed worden ondersteund. Kijk daarom dus ook kritisch naar het type schoen en ook naar de zool. Aan te raden is dan dus ook om naar een outdoor winkel te gaan en je daar te laten adviseren. Naast de juiste schoenen is ook kleding een belangrijk punt. Denk bijvoorbeeld aan thermokleding, maar ook een goede jas. Een Ilse Jacobsen regenjas is daarom een goede investering. Niet alleen beschermt deze regenjas je tegen de regen, maar door de speciale stof, ook tegen de koude wind. Daarnaast is de jas gemaakt van een ademende stof, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je begint te zweten.

Wandelen door het dorp ‘Nes’

Voor wie naar Ameland gaat om lekker te wandelen, mag een bezoekje aan het dorp ‘Nes’ natuurlijk niet ontbreken. Dit gezellige dorpje kenmerkt zich door de unieke sfeer en uitstraling, waardoor je direct het gevoel van vakantie krijgt. De verschillende kronkelende straatjes met charmante huisjes geven je meteen een heel gezellig en warm gevoel. Niet alleen de huizen zijn er prachtig, maar vind je er ook allerlei verschillende lokale winkels, die je zeker moet hebben bezocht om de lokale lekkernijen te proberen. Het fijne aan dit dorp, is dat iedereen elkaar er wel kent. Dus mocht je ergens de weg niet weten of iets specifieks willen bezoeken, dan kun je dit aan iedereen vragen.

Plan alvast wat wandelroutes

Voordat je op vakantie gaat, is het verstandig je goed voor te bereiden. Voor een wandelvakantie op Ameland zijn goede wandelschoenen en een regenjas kopen een aanrader, maar is het ook verstandig om alvast na te denken over wat leuke routes. Online zijn er ontzettend veel routes te vinden, die geschikt zijn voor beginners en ook gevorderden. Het is namelijk niet handig om als beginner direct 20 kilometer te gaan wandelen, aangezien de kans dan vrij groot is dat je plezier snel is verdwenen.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 806

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *