Uitgebreid maar makkelijk koken tijdens de vakantie? Lees deze tips

Ga je op vakantie naar het mooie Ameland waar je kunt genieten van het heerlijke strand, prachtige duingebieden en sfeervolle dorpen? Aan jou de optie om te kiezen voor een luxe vakantie waarbij je iedere avond een van Amelands restaurants bezoekt. Of om in de tent of caravan makkelijk maar lekker te koken. Voor de laatste keuze geven we je graag wat tips met inspiratie om gemakkelijk op de camping te koken.

Lekkere en gezonde barbecue

Heb je beperkte ruimte om te koken, dan wil je die optimaal benutten. Je wilt niet te veel pannen gebruiken en je hebt geen oven voor uitgebreide ovenschotels. Om die reden is het handig om een skottelbraai bij de hand te hebben. Daarmee kun je heel eenvoudig allerlei maaltijden klaarmaken, waaronder lekkere barbecuegerechten. Haal een paar mooie stukken vlees in huis en zorg voor genoeg groentes die je op de bbq kunt grillen. Een plak gegrilde courgette of een gevulde paprika op de skottelbraai en je hebt de nodige vitamines al binnen.

Verse (pasta)salade

Op een warme zomerdag wil je tijdens je vakantie niet al te veel moeite doen in de keuken. Een frisse salade is bovendien extra lekker ter verkoeling. Om dit te maken heb je genoeg aan een paar lekkere ingrediënten, waaronder een uitje, snoeptomaatjes en een komkommer. Kies voor groenten die jij en de kinderen lekker vinden en waar je een goed gevulde salade mee kunt maken. Zet een pannetje pasta op waar je vervolgens wat lekkere broccolini in mee kunt koken. Na het koken laat je de pasta met broccolini wat afkoelen, voeg je alles bij elkaar en geniet je van een verse, smaakvolle en lauwwarme pastasalade.

Eigengemaakte soepen

Een verse soep is ook altijd een aanrader om op de camping te eten. Licht verteerbaar tijdens een warme zomeravond en ideaal als bijgerecht tijdens een barbecue. Van alle groenten kun je heel gemakkelijk een lekkere eenpanssoep maken waarbij je wat ui, knoflook en de groentes in één pan aanbakt. Even laten koken en op smaak brengen met zout, peper en wat kruiden. Het enige extra hulpmiddel dat je in dit geval nodig hebt, is een staafmixer om van de gekookte groenten een soep te maken. En kies er eventueel voor eigen gedraaide gehaktballetjes en vermicelli aan toe te voegen.

Pannenkoeken voor de kids

Nog een laatste tip die niet kan ontbreken aan het lijstje met maaltijden tijdens de vakantie: pannenkoeken! Super gemakkelijk te maken met wat bloem, melk en eieren en je hebt maar één koekenpan nodig om aan de slag te gaan. Of wees creatief met de skottelbraai waarop je meerdere pannenkoeken tegelijk kunt maken. Wat kaas, speklapjes en vruchten zijn voldoende en je kinderen kunnen heerlijk genieten van de populaire pannenkoeken. Sterker nog, maak je er genoeg klaar dan kun je de volgende ochtend ook nog genieten van een zoet ontbijt met pannenkoeken. 

Ook een keer uiteten op Ameland?

Hoewel je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk wilt maken tijdens het koken op de camping, is het ook niet verkeerd om met het hele gezin uit eten te gaan. Ameland heeft genoeg heerlijke restaurants op unieke plekken waar je niet alleen geniet van lekker eten, maar ook van een fijne vakantiesfeer.

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 804

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *