Heel Nederland danst en Ballum danst mee

BALLUM – Op 18 november dansen in heel Nederland van Ballum tot Maastricht groepen mensen om het record te verbreken. In 2002 dansten 196.569  mensen verdeeld over 681 scholen in Canada. Het record werd bijgeschreven in het Guinness Book of Records. ‘Heel Nederland danst’ is een poging om het record ‘de meeste mensen die gelijktijdig aan het dansen zijn’ te verbeteren.

’t Ienster danst

De Openbare Basisschool ’t Ienster in Ballum op Ameland danst met 22 kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 mee. Op de muziek van Reset your Brain van Soulvations dansen ze vijf minuten met nog honderdveertig duizend andere Nederlanders. In Friesland deden 25 scholen mee; behalve de OBS ’t Ienster op Ameland ook twee scholen van Terschelling.

Bewegen

Initiatiefnemer van deze actie is het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB). Het NISB bestaat 5 jaar en de organisatie zet Nederlanders aan tot een actieve leefstijl. Met het dansspektakel vraagt het NISB aandacht voor de noodzaak om meer te bewegen. De actie wil laten zien dat het eigenlijk heel simpel en leuk is om meer te bewegen.

Of de poging is geslaagd wordt nog bekend gemaakt. Het lijkt erop dat het record niet is gehaald. De teller is iets boven de 140.000 blijven steken. Niettemin spreekt de organisatie van een groot succes om met zo weinig middelen zoveel mensen met plezier aan het bewegen te krijgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *