Hazenbontjes op ’t Suudwest

HOLLUM – De onsmakelijke konijnenbontjes die op het trand van het Suudwest lagen zijn in feite hazenbontjes. Door meeuwen uitelkaar gereten, was de suggestie van een jager. Door meeuwen uitelkaar gereten? En hebben die meeuwen dan ook de bontjes keurig binnenste buiten gedraaid? De hazen verbazen en de meeuwen verbazen nog meer. De meeuwen hebben vast en zeker van het slachtafval gesnoept, maar het zijn niet de vogels die de vellen hebben gedropt.

Op 9 januari schreven we al over de konijnenbontjes, die dus hazenbontjes zijn.

De hazen zijn niet uit hun jasje gesprongen. De suggestie dat het hier handelt om een een hazenslager die zijn gestroopte wild ter plekke van het jasje ontdeed en dat gemakshalve op het strand achterliet, komt meer in de richting getuige de tweet van boswachter Robert Pastoor, @Bosw8er_Robert: "@sjaanfanameland het zijn hazen, ik heb ze ook zien liggen (en begraven). Werk van jagers … niet zoals het hoort!"

 


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *