Haringparty in De Stelp

HOLLUM – Als staartje van de haringparty in restaurant Amjaad in Buren vindt op woensdag 27 juni in zorgcentrum De Stelp in Hollum een soortgelijk evenement plaats. De bewoners van De Stelp zijn uitgenodigd door Cor de Boer van CosiTax, de hoogste bieder op het eerste vaatje haring dat in Amjaad geveild werd voor een goed doel.

Het is de eerste keer dat zoiets in De Stelp plaatsvindt, zegt directeur Wout de Jong. De Jong hoopt op een traditie. Of dat lukt hangt af van de hoogste bieder van volgend jaar en welke bestemming de gelukkige aan het vaatje geeft.

Cor de Boer memoreert dat de veiling uiteindelijk bijna 2000 euro heeft opgebracht. Deeltijd ontwikkelingswerker Theo Kiewiet schaft daar voor vijf dorpen in Kenia muskietennetten aan, zodat er minder kinderen aan malaria zullen sterven.

Trijnie Wijnberg en Pietje Ruygh spelen op de accordeon. De genodigden luisteren naar de zeemansliedjes en smullen van de haring. Voor wie geen haring lust, ligt er kibbeling op het bord. Cor en zijn zoons Martin en Siefco gaan met de visschalen rond. Gerrit Visser, voormalig schilder, hapt als eerste van de haring. Hij is een liefhebber. Marie Metz, voorheen van de visboer, en tante Annie de Groot weten ook wel raad met de vis die geen staart heeft maar een prikkertje met een vlaggetje. Hap, en weg is de haring.

⇒ lees hier meer over Hollandse Nieuwe en de Haring Party's

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *