Haas niet stormbestendig

HOLLUM – De haas van Albert Kramer, die sinds de Kunstmaand bij de vuurtoren stond, is gesneuveld in de storm. Hij is van zijn verankering gewaaid en op zijn zij gevallen, waarbij de grote oren zijn gebroken. De haas was tijdens de Kunstmaand een geliefd beeld waar foto's werden geschoten met de vuurtoren op de achtergrond. Menig selfie met haas en toren werd het internet op geslingerd.

Albert Kramer was trots dat zijn werk zoveel positiviteit de wereld in stuurde. "Op de plek bij de vuurtoren krijgt de haas extra waarde, terwijl ook de vuurtoren er vanuit die hoek vrolijker uit gaat zien. Ik zou het daarom verschrikkelijk jammer vinden als hij van deze prachtige plek zou moeten verdwijnen," schreef hij net na de laatste dag van Kunstmaand November.

Op het eiland startte een handtekeningactie om te onderzoeken of er draagvlak is om de haas voor het eiland te behouden. Er werden 600 handtekeningen verzameld. Met dat draagvlak zit het dus wel goed. De gemeente werd geïnformeerd en gepolst over de haalbaarheid van de wens. Dit traject lijkt nu te zijn ingehaald door de val van de haas, een haas die niet stormbestendig bleek.

Het beeld had inclusief fundering, provisie en vier jaar onderhoud 25.000 euro moeten kosten. Het is niet duidelijk of dat inclusief stormverzekering is.

lees hier meer over Kunstmaand Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *