Gerrit Beerda in ’t Koaikershuus

KOOIPLAATS – Komende dagen wordt er een nieuwe expositie ingericht in ’t Koaikershuus. De Kunstmaand is voorbij, maar voor kunst is er aan de muren van ’t Koaikershuus het gehele jaar door plaats. Woensdag 16 december is de nieuwe kunstexpositie voor het eerst te zien. Tijdens de openingstijden zijn de schilderijen van Gerrit Beerda te zien.

Beerda was stuurman en later werkzaam in de offshore. Tekenen, fotograferen en schilderen zijn z’n grootste hobby’s. Op school was tekenen zijn beste vak en om zijn vaardigheden te perfectioneren nam hij 25 jaar geleden tekenles. Zo’n vijf jaar geleden pakte hij kwast en penseel en begon te schilderen.

Hij werkt met acrylverf op doek. Van de zelf geschoten foto’s maakt hij schilderijen, het liefst landschappen en dorpsgezichten.

Tijdens de vele vakanties op Ameland hebben de huizen uit Hollum een mooie plek op de schildersdoeken gekregen. Beerda schildert met passie en heeft mooi kleurgebruik. De schilderijen in ’t Koaikershuus zijn te koop.

’t Koaikershuus is in december, januari, februari en maart iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 10.00 – 22.00 uur.

In de Kerstvakantie gelden de openingstijden:

  • 17 tot en met 23 december dagelijks geopend.
  • 24 december open tot 17.00 uur.
  •  25 december gesloten.
  • 26 december speciaal kerstdiner. Reserveren verplicht, maximaal 25 gasten.
  • 27 december tot en met 3 januari dagelijks geopend, ook voor diner.
  • 31 december open tot 17.00 uur.

Reserveren kan via info@koaikershuus.nl of telefonisch: 06 – 5 234 32 00.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *