Albert Kramer legt verband om hazenoor

HOLLUM – De haas bij de vuurtoren ligt om en is beschadigd. De ankers waarmee hij bovenop het het duin vaststond in de grond bleken niet bestand tegen het geweld dat hij te verduren kreeg. Hoe de haas op zijn zij is beland is nog niet duidelijk. Allereerst kreeg de wind de schuld, maar beeldhouwer Albert Kramer meent dat dit niet kan. Hieronder legt hij uit waarom. Bij de val beschadigde de haas zijn oren. Als het niet de wind is geweest, dan is er vandalisme in het spel. Het haasje zou nog een staartje kunnen krijgen.

Albert Kramer: "Allereerst wil ik jullie van harte bedanken voor de 615 handtekeningen die gezet zijn om de haas voor Ameland te behouden. Dat vind ik heel bijzonder. Het betekent dat de Amelanders er blij mee zijn en daar ben ik heel trots op. 

Nu hoor ik dat de haas is omgevallen. Dat hij door de storm is omgewaaid kan niet want hij heeft in november al stormen van windkracht 10 doorstaan. En ook in december heeft al vele stormen gehad. Ik denk dat hij iets te lang in het licht van de vuurtoren heeft gekeken en daardoor zijn evenwicht is kwijtgeraakt. Dat kan gebeuren. 

Op de foto kan ik zien dat het niet heel erg is. Met een verbandje om het oor is hij snel weer beter. Helaas woon ik te ver weg om morgen naar Ameland komen, maar de hazendokters komen er zo snel mogelijk aan. De haas zal snel weer gezond zijn.

groeten,

Albert Kramer"

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *