Guus Meeuwis op het Zwaneplein

HOLLUM – Het was de scheids die de wedstrijd heeft gebroken en eigenlijk heeft Nederland het WK gewonnen en toch ging Spanje met de trofee naar huis.

Soms is het leven niet eerlijk. Het Zwaneplein in Hollum had een Oranjefeest in gedachten, maar de festiviteiten smoorden in een teleurgesteld ´nog een biertje.´

Het grote scherm had een publiek van een zaaltje vol en een half gevuld terras. Via SMS, rooksignalen en tam tam was het nieuws over een Oranjefeest op het Zwaneplein gauw bij iedereen die het wilde horen bekend. DJ JP had zijn mooiste en toepasselijkste CD´s uit de kast getrokken en speelde Guus Meewis en Joep van het Hek als laatste nummer. Zijn inzet leidde helaas niet tot een overwinning van het Nederlands elftal, ook al hadden ze dat wel verdiend. Het feestje kwam niet echt van de grond. Niet vanwege de aanwezigen. Zij die er waren wilden wel. Het was juist vanwege al die feestvierders die er geen zin in hadden en die thuis waren gebeleven. Nederland heeft verloren en verlies vier je niet zo uitbunding.

JP bedankt de aanwezigen en: "Bedankt Marian voor de stroom en de buren die niet gebeld hebben ook bedankt."

Wij voegen toe: Bedankt Nederlands voetbalteam. We hadden het anders in gedachten, maar toch: Bedankt.

We hebben genoten!

En gevloekt!

En te veel gedronken!

En niet het feestje gebouwd dat we hadden willen bouwen.

JP sluit af met: "We nimme nog ien en tot sinas!"

© Persbureau Ameland  2010,  op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *