Grote gift voor Sint Clemenskerk

NES – De St. Clemens parochie van Ameland kreeg zondag 23 november een gift van 1878 euro van pastoor Robert Winshuh uit Beckum Duitsland. Dit was de opbrengst van een collecte die was gehouden tijdens de afscheidsviering van zijn oude parochie. Hij wil graag dat de opbrengst gebruikt wordt voor het herstel van de Sint Clemenskerk in Nes. De opbrengst was 1500,- euro maar hij heeft het zelf aangevuld tot 1878, een bedrag dat overeenkomt met het bouwjaar van het Cuijperskerkje, de Clemenskerk waar pastoor Winshuh zulke goede herinneringen heeft. De Duitse kinderkampen maken er al jarenlang in de zomermaanden gebruik van voor de jeugddiensten.

Op de foto de delegatie uit Beckum die de cheque overhandigt aan Joke Beekema en Irene Beijaard, leden van het kerkbestuur.

De barometer van giften voor het kerkherstel is inmiddels opgelopen naar 76.000,- euro. Hiermee kunnen tijdens de herbouw zaken betaald worden die niet gedekt zijn door de verzekering of voor extra interieur voorzieningen.

Giften voor de herbouw  zijn nog steeds zeer welkom en kunnen gestort worden op rekening NL07RABO01010845758.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *