Grootste containerschip met tracking

ROTTERDAM – Deze week liep het grootste containerschip ter wereld binnen in Rotterdam. De MSC Oscar kan meer dan 19.000 containers verschepen.

MSC heeft een tracking systeem waarmee de containers over de hele wereld online gevolgd kunnen worden. Bestuurders van kustgemeenten, zoals de Waddeneilanden met een drukke vaarroute voor de kust, pleiten voor een chip in elke container waaruit de inhoud van de container en de positie gelezen kan worden. Een heel klein deel van  alle containerschepen werkt met dat systeem, waaronder die van MSC.

Kustgemeenten hebben er alle belang bij om te weten wat er in een container zit die in hun buurt overboord slaat en wellicht heel of kapot op de kust aanspoelt. Bij gevaarlijke lading kunnen dan de juiste maatregelen genomen worden. Belangrijker nog dan te weten waar de containers zich bevinden is de containers zo vast te sjorren dat ze minder snel overboord geraken. Sjorren kost tijd en tijd is geld en bovendien vergoeden verzekeringen de verloren lading.

Burgemeester Albert de Hoop van Ameland maakt zich al jaren hard voor het naleven van sjorregels en het gebruiken van een tracking systeem.

⇒ lees hier over de MSC Oscar, het grootste containerschip ter wereld

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *