RSS
Zoeken

Groen-blauw vuurtorenlicht? 1 april!

Geplaatst op: 03 april 2017 - Categorie: Alles & Algemeen

Vuurtoren - Foto Gemeente Ameland

BALLUM - Gemeente Ameland bedacht een mooie aprilgrap. Dit schrijft de gemeente erover: "Zaterdag 1 april heeft u wellicht gelezen dat de vuurtoren van Ameland in het groen-blauwe licht wordt gezet. Misschien geen gek idee: het rood-wit gekleurde lichtbaken, dat zo kenmerkend is voor Ameland, zou dan helemaal aansluiten bij de duurzaamheidsambities van Ameland en de openbare verlichting die Ameland vanaf begin april groen-blauw kleurt. Maar alle gekheid op een stokje... Naast enkele praktische redenen is het ook in verband met de veiligheid van de scheepvaart op dit moment geen serieuze optie. We hebben u in het ootje genomen en bij velen van u was dat lichtje allang opgegaan. Maar wie weet, ooit...

Groen-blauwe openbare verlichting
Alle openbare verlichting op Ameland wordt vanaf begin april vervangen door op afstand bedienbare connected en duurzame LED-straatverlichting. Buiten de bebouwde kom van de vier dorpen op Ameland en bij de vier strandopgangen wordt Philips ClearSky LED-verlichting gebruikt die groen-blauw licht geeft waardoor hinder voor Wad-, weide- en trekvogels afneemt. De duurzame verlichtingsarmaturen veroorzaken veel minder strooilicht en de verlichting bij de strandopgangen wordt met sensoren sterk gedimd wanneer er geen mensen zijn. De installatie van de duurzame LED-straatverlichting levert een energiebesparing van 70% op en beperkt de lichtvervuiling aanzienlijk. Het is de ambitie van Ameland om ook de andere Waddeneilanden enthousiast te maken voor duurzame en groene verlichting.

lees hier meer over Amelander aprilgrappen

Op deze site worden advertenties gepubliceerd. De website is mede door inkomsten uit die advertenties voor een ieder toegankelijk. Neem voor een advertentie contact op en voor de lezers: zet alstublieft de adblocker uit, mocht je die gebruiken. Daarvoor alvast bedankt.

 

Relevante dossiers: Hart van Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?