Gratis openbaar vervoer op Ameland verlengd

BALLUM – Gemeente Ameland en Arriva willen de proef met de buslijn Veerdam-Buren en het gratis busvervoer van Amelanders van 65 jaar en ouder verlengen tot 31 december 2007. Tot die datum is Arriva concessiehouder. Ed van der Zee van Arriva kan nog niet vertellen wat er daarna gebeurt. De aanbesteding is in volle gang.
De buslijn 132 die de proef betreft heeft de verbinding Buren – Hollum via de veerdam sneller gemaakt en de extra bus in het hoogseizoen naar strand Nes voorziet in een behoefte.
Ameland meent dat het zichzelf positief in de markt heeft gezet door als eerste gratis openbaar vervoer aan te bieden aan 65 plussers. De Amelanders van 65 jaar en ouder nemen vaker de bus.
De kosten voor verlenging van de proefperiode bedragen
€ 9.000,–. De raad is overwegend positief gestemd maar besluit tijdens de raadsvergadering van 2 april of het hier geld voor uittrekt.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *