Geslaagde houtzaagdagen Ameland

NES – “Vorige week vrijdag was de laatste dag van onze zaagdagen in de haardhoutmaand van Staatsbosbeheer. In 7 dagen hebben Harry, Lex, Peter, Jetse, Piet, Marjan, onze stagiaires Andries en Bart samen met de deelnemers een hoop werk verzet. Samen hebben we een groot stuk (ca. 3 ha) van de Vleijen onder handen genomen.  Al met al is meer dan 100 kuub hout naar de deelnemers gegaan.” Dat vertelt boswachter Marjan Veenendaal.

“Het resultaat is een stuk bos waar meer licht op de bodem komt, hierdoor krijgt de jonge aanwas de kans zich goed te ontwikkelen. De bestaande bomen, die vooral het uiterlijk hebben van sprieten en staken, hebben nu ook weer ruimte om  mooie brede kruinen te ontwikkelen. Naast loofbomen hebben ook nog een aantal naaldbomen het veld moeten ruimen. Het ziet er misschien nu een beetje rommelig uit maar in de loop van de tijd zal het bos zich goed gaan ontwikkelen. U moet zich voorstellen dat er sinds de jaren tachtig geen echt onderhoud is geweest in het stuk bij de Vleijen. Kortom de hoogste tijd dat het ging gebeuren.  Wij zijn blij met de extra hulp die we hebben gekregen en de deelnemers zullen er de komende winter weer lekker warmpjes bij zitten.  De komende dagen zullen we nog wat nazorg plegen in het stuk. Het resterende hout zullen we er nog uithalen om het daarna met rust te laten.

Via deze weg willen we iedereen ook bedanken voor hun geweldige inzet! Wij vonden het leuk en gezellig om te doen. Heeft u naar aanleiding van deze dagen op- of aanmerkingen laat het ons dan weten door te reageren op dit bericht. Klik hier om slideshow te bekijken.

Zij besluit met wat feitjes van de zaagdagen op een rij:

  • 3 hectare bos onder handen genomen
  • 56 deelnemers
  • 112 kuub hout naar de deelnemers
  • 190 kopjes koffie geschonken
  • 7 ontbijtkoeken geserveerd
  • 105 warme maaltijden geserveerd, snert of stampot
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *