Genomineerden ‘Leukste uitje van Friesland’ 2021 bekend

DEN HAAG – Twaalf uitjes zijn in de race voor de titel ‘Leukste uitje van Friesland 2021’. Een vakjury heeft de top 12 vastgesteld. Nu is het aan de leden van de ANWB. Zij kunnen vanaf vandaag hun stem en steun uitbrengen aan hun favoriete uitje in de provincie via www.anwb.nl/verkiezing. Ameland staat dit jaar niet bij de genomineerde. In 2012 was Dagje Ameland het Leukste uitje.

Wie de winnaars van 2021 zijn wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. 

De top 12 van genomineerde uitjes in Friesland (in willekeurige volgorde):

 1. Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe
 2. Aqua Zoo Friesland
 3. Puur Terschelling
 4. Fries Museum
 5. Wadlopen bij wadloopcentrum Friesland
 6. Ir. D.F. Woudagemaal
 7. Natuurmuseum Fryslân
 8. Jopie Huisman Museum
 9. Kameleondorp Terherne
 10. Museumboerderij Ot en Sien
 11. Sybrandy's Speelpark
 12. Wadden Experience Center

Voor de landelijke verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ nomineert de ANWB 39 uitjes. Dit zijn uitjes met een bezoekersaantal boven de 450.000. 

Criteria waar de jury en de leden de uitjes op beoordelen: prijs/kwaliteit, sfeer, aanbod, toegankelijkheid voor hele gezin, klantvriendelijkheid en de faciliteiten. 

Vakjury bestaat uit: Walter Jonker – Hoofdredacteur Pretwerk.nl, Riëtte Mulder-Lemein – mede-eigenaar Go-Kids, Goof Lukken –Trendwatcher en docent attractieparken management Breda University of applied sciences, Hans van Leeuwen – trendwatcher Pleisureworld, Willem Kraanen – senior adviseur ZKA Leisure consultants en Marlies Ellenbroek – Marketing en Business Development Manager ANWB Eropuit.

De verkiezing van het ‘Leukste uitje’ wordt georganiseerd door ANWB Eropuit. Dé plek binnen ANWB waar leden inspiratie opdoen voor een leuke dag uit in eigen land. Op www.anwb.nl/eropuit kunnen leden ook tickets voor de leukste uitjes met ANWB ledenvoordeel bestellen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *