Elektrische strandrolstoel krijgt IMF-subsidie

LEEUWARDEN – Twaalf projecten op de Friese Waddeneilanden kunnen rekenen op een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Een van die projecten is de elektrische strandrolstoel op Ameland.

In de tweede tender van het IMF investeert de provincie Fryslân in twaalf projecten op de Friese eilanden. Het gaat om een bedrag van ruim € 178.000,-. Met deze bijdrage wordt ruim € 587.000,- op de eilanden geïnvesteerd.

Elektrische Strandrolstoel Ameland

De traditionele strandrolstoel bij de strandovergang Buren op Ameland wordt vervangen door een elektrische uitvoering. Dit geeft mensen met een (lichamelijke) beperking de mogelijkheid om zelfstandig het strand op te gaan. Zowel de eilanders als bezoekers mogen gebruik maken van deze rolstoel. Op een investering van € 11.872 krijgt de Zorgcoöperatie Ameland € 4.749 uit de Friese subsidiepot.

Iepen Mienskipsfûns

Voor de 3e tender in 2020 kan vanaf maandag 7 september tot en met donderdag 1 oktober (17.00 uur) subsidie uit het IMF worden aangevraagd. Ook dan is weer de voorwaarde dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid.  Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

⇒ lees hier meer over de elektrische strandrolstoel

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *