RSS
Zoeken

Elektrische strandrolstoel krijgt IMF-subsidie

Geplaatst op: 20 juli 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

LEEUWARDEN - Twaalf projecten op de Friese Waddeneilanden kunnen rekenen op een bijdrage uit het Iepen Mienskipsfûns (IMF). Een van die projecten is de elektrische strandrolstoel op Ameland.

In de tweede tender van het IMF investeert de provincie Fryslân in twaalf projecten op de Friese eilanden. Het gaat om een bedrag van ruim € 178.000,-. Met deze bijdrage wordt ruim € 587.000,- op de eilanden geïnvesteerd.

Elektrische Strandrolstoel Ameland
De traditionele strandrolstoel bij de strandovergang Buren op Ameland wordt vervangen door een elektrische uitvoering. Dit geeft mensen met een (lichamelijke) beperking de mogelijkheid om zelfstandig het strand op te gaan. Zowel de eilanders als bezoekers mogen gebruik maken van deze rolstoel. Op een investering van € 11.872 krijgt de Zorgcoöperatie Ameland € 4.749 uit de Friese subsidiepot.

Iepen Mienskipsfûns
Voor de 3e tender in 2020 kan vanaf maandag 7 september tot en met donderdag 1 oktober (17.00 uur) subsidie uit het IMF worden aangevraagd. Ook dan is weer de voorwaarde dat het project bijdraagt aan het verbeteren van de leefbaarheid.  Kijk voor meer informatie en inspirerende projecten op www.streekwurk.frl/imf.

⇒ lees hier meer over de elektrische strandrolstoel

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?