Gemeente houdt Adventurerun niet tegen

BALLUM – Gemeente Ameland houdt de Adventurerun niet tegen, zoals ze ook de kermissen en andere evenementen die passen binnen de regels niet tegen heeft gehouden. Op haar website schrijft de gemeente: 'We begrijpen dat er veel vragen zijn over het wel of niet doorgaan van evenementen. Kan dat wel in deze tijd? Met alle veranderingen van regels zijn deze vragen begrijpelijk.

Half december staat bijvoorbeeld de Adventurerun op Ameland gepland. Met de organisatie van dit evenement is de gemeente al geruime tijd in gesprek. Het uitgangspunt van de gemeente is steeds geweest om evenementen die passen binnen de coronaregelgeving niet tegen te houden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de kermissen, maar ook voor horeca-activiteiten en sportevenementen. Zo is er ook gekeken naar de aanvraag van de Adventurerun. Daarbij is advies gevraagd aan de GGD en de Veiligheidsregio Fryslân. De organisatie heeft een aantal aanpassingen moeten doorvoeren om het evenement binnen de richtlijnen te kunnen organiseren. Onder andere de start en finish zijn niet meer in het dorp Nes. Na diverse aanpassingen adviseerden zowel de GGD als Veiligheidsregio Fryslân positief over deze run. Margreet de Graaf, directeur Publieke Gezondheid van de Veiligheidsregio: “Er is vanuit de Veiligheidsregio een advies gegeven aan de gemeente waarin ook de verwachte druk op zorg en de kans op meer besmettingen is meegewogen. Dat gaf geen aanleiding om het evenement niet door te laten gaan. Persoonlijk ben ik blij met elke mogelijkheid die mensen hebben om te bewegen. Dat is bewezen goed voor een mens. Ook voor je weerstand tegen infectieziekten zoals corona.”

Binnen de huidige coronarichtlijnen zijn evenementen onder voorwaarden mogelijk. Aan de gemeenten de taak om na te gaan of aan de coronaregels en aan de plaatselijke regels wordt voldaan. Burgemeester Leo Pieter Stoel: “We kijken bij iedere aanvraag of het binnen de richtlijnen past en bij de Adventurerun is dat het geval en dan kan het evenement doorgaan. We hebben allemaal nog steeds een gezamenlijke verantwoordelijkheid om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.” De burgemeester geeft met het verlenen van de vergunning het vertrouwen en daarmee de verantwoordelijkheid aan de organisatie om in de praktijk op een zorgvuldige en verantwoorde manier invulling te geven aan de gestelde voorwaarden tijdens het evenement.'

Dossier Corona

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *