Gemeente Ameland bijna Roundupvrij

HOLLUM – Het eiland Ameland is nog niet Roundupvrij en de gemeente Ameland bijna. Roundup is het onkruidbestrijdingsmiddel dat het giftige glyfosaat bevat. Het middel, dat wordt ingezet om onkruid te verdelgen, is schadelijk voor mens, dier en plant en voor het hele milieu. Omwille van een onkruidlooos tegelpaadje zetten we onze gezondheid op het spel en daarom zou Ameland Roundupvrij verklaard moeten worden.

De buitendienst van de gemeente Ameland heeft zeer minimaal Roundup gebruikt bij de bestrijding van met iepziekte besmette bomen en van bereklauw, laat Martleen van der Wal-Kooiker namens Wim Kiewiet van de buitendienst weten. Bij zeer hoge uitzondering wordt het voor bestrijden van onkruid op moeilijk bereikbare plaatsen gebruikt. "Absoluut niet op openbare speelpleinen of velden."

Als het spul wordt verboden, dan houdt de gemeente Ameland ook op met het gebruik.

lees hier over Roundup – onkruidverdelger die niet deugt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *