Ameland Roundupvrij

HOLLUM – Nog niet zo lang geleden waren de randen langs de tegelpaden van De Stelp in Hollum bruin. Bruin van het gebruik van een onkruidverdelgingsmiddel. Laat we raden: Roundup? (Het was bij De Stelp geen Roundup maar water met zout, maar dat doet aan het verhaal over Roundup niets af) Wat beweegt ons om dit gif te gebruiken als we grassprieten tussen de tegels zien groeien? Waarom grijpen we naar middelen die schadelijk zijn voor het milieu en onze eigen gezondheid? Hoe halen we het in onze hoofd om dit spul te blijven gebruiken terwijl allang duidelijk is dat het een nadelig effect heeft op onze leefomgeving. Roundup is voor luie tuinierders. Met de kennis van nu kan niemand het meer verantwoorden om het spul nog te gebruiken. Het staat nog lelijk ook, die bruine kanten langs opritten en paadjes. Omwille van een onkruidlooos tegelpaadje zetten we onze gezondheid op het spel. En dat is niet een klein beetje dom. Ameland moet Roundupvrij!

Toch hoor je over het spul roemen: Roundup, dàt moet je gebruiken als je groen tussen de tegels hebt. Stoepen en schoolpleinen worden ermee schoongemaakt. Duurzaam? Duurzaam gifspuiten is een sprookje. Tuincentra prijzen Roundup aan, maar er zijn ook tegengeluiden. De Tweede Kamer heeft een verbod uitgevaardigd. Het gif is daarmee nog niet uitgebannen.

lees hier over Roundup – onkruidverdelger die niet deugt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *