Gemakkelijk naar het strand bij Buren

Stayokay voor JapanLEEUWARDEN – Strandliefhebbers op Ameland kunnen straks makkelijker het badstrand bij Buren bereiken. De strandovergang krijgt een nieuw wegdek met gescheiden stroken voor alle gebruikers. Gemeente Ameland vroeg voor het project subsidie aan bij de provincie via Plattelânsprojekten.

Voetgangers kunnen op deze manier vrijuit naar het strand wandelen. De gemeente legt klinkers aan op het wegdek voor het autoverkeer. Nu ligt er nog een schelpenlaag. Bij de strandovergang komt een verhard uitzichtplateau met ruimte voor bankjes en picknicktafels. Het strand wordt voorzien van nieuwe speelvoorzieningen, vernieuwde informatieborden en aangepaste verlichting. Ook komen er voorzieningen voor mindervaliden, goede fietsparkeerplekken en ondergrondse containers. Met deze verbeteringen maakt de gemeente Ameland een dagje strand nog uitnodigender.

Bij Buren wordt een nieuw strandpaviljoen gebouwd. De gemeente Ameland kiest er daarom voor om als eerste deze strandovergang te verbeteren.  De andere strandovergangen komen ook aan de beurt.

De gemeente Ameland kan een subsidiebedrag van € 80.000 verwachten. De totale kosten van het project zijn € 230.185. Deze subsidie komt uit het provinciaal Meerjaren Programma (pMJP), onderdeel toerisme.

Bron: Provincie Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *