Gele Hesjes Ameland luiden noodklok

NES – Gele Hesjes Ameland luidden zaterdagmiddag de noodklok. Initiator Frank Hulsebos vraagt met de actie aandacht voor De Stelp op De Stelp. De gemeente is van zins de ouderenvoorziening te verplaatsen naar buiten het dorp. Hij luidt de noodklok voor de ouderen. Die moeten in het dorp kunnen blijven wonen. Dat is beter voor de sociale contacten, ervaart de actievoerder van nabij.

Er kwamen maar drie mensen, inclusief Hulsebos, en een hond op de actie van 12.45 uur in de Torenstraat in Nes af. Wel keek hier en daar iemand om het hoekje of het al stormliep, kwam een horecaondernemer een warm broodje brengen en kwamen twee agenten even poolshoogte nemen. Die hond had Hulsebos met voorbedachte rade meegenomen. Men kon hem dan nooit voor de voeten werpen dat er geen hond op de actie af was gekomen. 

De actie is, ondanks de geringe opkomst, wat Hulsebos betreft geslaagd. Zijn doel is wat bekendheid aan het onderwerp De Stelp en de mogelijke verhuizing van de voorziening te geven en met alle reuring en media-aandacht is dat in ieder geval gelukt. De actievoerder zoekt graag de media op en werkt mee als de media hem benadert, maar is zich terdege bewust dat dit ook wel eens fout kan lopen. Zo schreef de Leeuwarder Courant aanvankelijk dat hij 'Parijse toestanden' niet uitsloot, maar dit was helemaal geen uitspraak van Hulsebos. Geen Stijl ging, op de Geen Stijl-manier, vervolgens met dat verhaal aan de haal en maakte er een onzinbericht van. De sticker NOS=Fake News, achterop het gele hesje van de actievoerder, is er niet door Hulsebos zelf opgeplakt. Hij was afgelopen week in Den Haag bij de Haagse Gele Hesjes en daar heeft iemand dit op zijn rug geplakt. 


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *