De Stelp op De Stelp adviseert second opinion

BALLUM – Actiegroep De Stelp op De Stelp, een groep eilanders die zich zorgen maakt om de verhuizing van de ouderenvoorziening naar buiten het dorp, adviseert de gemeente een second opinion in gang te zetten omtrent de stelling dat de huidige locatie van De Stelp niet geschikt zou zijn voor De nieuwe Stelp. Afgelopen maandagavond kreeg de actiegroep antwoorden op de vragen die op 17 oktober tijdens een inloopavond aan de raadsfracties waren gesteld. Het duurde even, maar vlak voor het avondje van Sinterklaas pakte de gemeente met uitgebreide beantwoording uit. Een groot deel van de antwoorden kwam van het college van burgemeester en wethouders, met een aantal had zorgaanbieder KwadrantGroep zich bemoeid en de overige antwoorden kwamen van de raad zelf. De groep kwam weer met een hele delegatie opdraven; de publieke tribune in de raadszaal zat vol. Aan de raadstafel zaten de raadsleden, enkele schaduwfractieleden en de griffier.

In 2019 neemt de gemeenteraad een definitief besluit, een ‘go or no go’ hangt af van de besluiten over de gebiedsvisie, het ontwerp, de wijziging van het bestemmingsplan en de financiën.

De vragen en antwoorden zijn te lezen via de foto’s.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *