Geen Tri-Ambla voor Barel

NES – Niet 148 maar 147 triatleten deden vandaag mee aan het Open Amelands Kampioenschap (OAK) van de tiende Tri-Ambla. Het was nummer 1, Rob Barel, die met een ijsmuts op en jas tot boven toe dicht bij de start langs de hekken stond. Geen wetsuit voor Barel, geen badmuts met nummer één op zijn hoofd. Barel had kougevat en was niet in optimale conditie voor een triatlon. “Misschien had het vandaag toch wel gekund,” sprak de triatleet en meervoudig kampioen van Ameland met heel veel spijt. Gisteren had hij de beslissing genomen. Het leek hem toen niet verstandig om in het Waddenzeewater van amper 14º te duiken.

Winnaar van het OAK werden Georg Potrebitsch (43) en Riikka Vreeswijk-Kelja (147).

Lex Kiewied was de snelst Amelander met René Metz op z'n hielen.

Aan het OAK namen drie Amelanders deel. Lex Kiewied (nummer 25), René Metz (nummer 41) en Silvia Brouwer (nummer 134). Brouwer woont weliswaar in Oudeschoot, maar is geboren en getogen op Ameland.

De deelnemers aan het OAK zwemmen 1,5 km in de Waddenzee, fietsen 35 km en lopen 12 km.

Winfred de Boer (186), Klaas Tjibbe Oenema (211), Sjon de Haan (248), Martin Kooiker (253) en Wietse Lolkema (258) deden aan de Tri-Ambla L mee. (1 km zwemmen, 35 km fietsen en 12 km lopen.)

Annelau Hoven (309), Jacqueline Brouwer (316), Hanneke Heida (326), Marieke de Jong (328), Monique Lappeschaar (333) en Sjoukje Schuurmans (343) zijn de Amelander vrouwelijke deelnemers. (0,5 km zwemmen, 20 km. fietsen, 6 km lopen).

Er deden zeven Amelander drietallen mee met de Tri-Ambla voor teams: BWS Bikkels, Er is iets met Joep, Koperensemble the Moocher, MSN, 3tjes, Lolkemaas en Univé Dichtbij 2.

Aan de Tri-Ambla S en XS, de triatlon voor kinderen deden de volgende Amelander kinderen mee: Thijs Kienstra, Jordi van der Laag, Joost de Vries, Ilja Kiewied, Bianca Mollema, Ylanyth de Vries, Carien Beekema, Melanie de Jong, Femke Kienstra, Kyra metz, Jessica Mollema, Linda de Haan, Julian de Jong, Jan Kock, Lucas Lublink, Theo Molenaar, Niek de Vries, Jorik Beekma, Tijn van de Kamp, Youri Kiewied, Jan-Paul Metz, Djerry Spoelstra en Dylan Molenaar.

>>> voor de tiende Tri-Ambla wordt weer een plaatsje ingeruimd in het jaarboek van Ameland. Bestel nu alvast Ameland in 2011 en laat de boekenbarometer zakken om uitgave zeker te stellen

>>> tik voor meer informatie over de Tri Ambla TRIATLON of BAREL in bij ZOEKEN rechtsboven in deze pagina

>>> bekijk hier de foto's van Anja Brouwer

>>> bekijk hier de foto's van Jantina Scheltema

>>> lees op de website van Tri-Ambla een verslag van de wedstrid. De website is te vinden via de banner, onderaan deze pagina of in de banner-ladder op de Links-pgaina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *