Geel Wit verliest sneu

LEEUWARDEN – Geel Wit verloor afgelopen zondag sneu van Friesland. De Leeuwarders zegevierden met 3-2.

Geel Wit kwam al na vier minuten op voorsprong. Een pass van Theodoor Molenaar bereikte Lars Brouwer, vanaf de rand zestien schoot hij raak.

Friesland voerde een aantal wisselingen door om meer vat op het spel te krijgen. Dat had na 28 minuten resultaat. Geel Wit leed balverlies op het middenveld, met een steekbal werd een van de spitsen bereikt. Die passeerde Bjorn Wijnberg en schoof de bal in de linker benedenhoek. Twee minuten later had de thuisclub op voorsprong kunnen komen, maar via keeper Pieter Oene Smit en de paal werd een treffer voorkomen.

Geel Wit nam daarna het heft weer in handen, maar kwam vijf minuten voor de rust toch weer op achterstand. Een terugspeelbal van Siard Bonthuis werd opgepikt door een aanvaller van Friesland. Die speelde een medespeler aan die voor 2-1 zorgde.

In de 53-ste minuut was andermaal Lars Brouwer trefzeker. Hij zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Toch kwam Friesland vier minuten later alweer op voorsprong. De bal ging over Lars Molenaar en met een zondagsschot werd Pieter Oene Smit gepasseerd: 3-2.

Geel Wit kreeg daarna nog volop kansen op de gelijkmaker. Danny Metz, Jan Jaap Blokker , Jordi Metz en Frank Beijaard slaagden er echter niet in de bal tussen de palen te krijgen. De beste kans was voor Lars Brouwer. Hij werd aangetikt in de zestien en werd daarvoor beloond met een strafschop. Hij ging zelf achter de bal staan, maar produceerde niet meer dan een slap rollertje, wat een eenvoudige prooi voor de keeper werd.

Bron: Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *