Geel Wit wint

BUREN Geel Wit heeft Lemmer zijn eerste nederlaag toegebracht. De Amelanders wonnen op eigen terrein met 2-1.

De eerste kans was na zes minuten voor Wesley Schotanus, maar hij kreeg de bal niet voorbij Geel Wit-goalie Pieter Oene Smit. Vijf minuten later ging een terugspeelbal van Lemmer rakelings langs het eigen doel. Even later schoot Siard Bonthuis uit een corner op de lat. Na ruim een kwartier ging een vrije schop van hem over.

Geel Wit deed niet onder voor de koploper, maar moest beducht zijn voor de counters. In de 25-ste minuut kreeg topscorer Marcel Schutz twee grote kansen. Eerst schoot hij naast en vervolgens blokkeerde Pieter Oene Smit uitstekend. Een schot van Pieter Terpstra ging over. Na ruim een half uur spelen reageerde Danny Metz attent. Hij bereikte Lars Brouwer en diens schot ging via keeper Philip Tiekink naast.

Vijf minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong. Een lange bal naar voren bereikte Schutz, die speelde breed op Schotanus en hij had de bal voor het intikken: 0-1. De laatste kans voor de rust was voor Paul van der Wal, maar hij schoot naast.

De eerste kans na rust was voor Kevin Kiewiet. Uit een vrije schop van Jordi Metz kopte hij via de keeper over. Aan de andere kant kwam het gevaar weer van Schutz, maar hij had zijn vizier niet goed afgesteld.

In de 64-ste minuut maakte Geel Wit gelijk. De net voor Lars Brouwer ingevallen Anton Kiewiet legde de vrije schop op het hoofd van Paul van der Wal en die knikte raak. Een minuut later maakte dezelfde speler er 2-1 van, weer met het hoofd en nu uit een hoekschop van Frank Beijaard. Meteen daarna had Schutz gelijk kunnen maken, maar hij schoot voorlangs. In de 79-ste minuut gaf Schutz Bowe-Klaas Hoekstra een niet te missen kans, maar tot opluchting van Geel Wit gleed hij weg op het natte veld.

Geel Wit verdedigde met man en macht en overleefde zo ook de zes minuten extra tijd. Jurjen Metz kopte de bal nog van de eigen achterlijn en Danny Metz had kunnen scoren met een lob, maar de keeper van Lemmer zat nog met de vingertoppen aan de bal.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Kevin Kiewiet (Jurjen Metz 88), Bjorn Wijnberg, Jan Jaap Blokker, Lars Molenaar; Paul van der Wal, Jordi Metz, Frank Beijaard, Siard Bonthuis (Colin Ytsma 75); Danny Metz, Lars Brouwer (Anton Kiewiet 59).

door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *