RSS
Zoeken

Geen trein tussen Leeuwarden en Buitenpost

Geplaatst op: 15 februari 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HEERENVEEN - Van 20 t/m 24 februari rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. In de voorjaarsvakantie zijn er werkzaamheden aan het spoor voor het project ESGL (Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden). Tussen Leeuwarden en Buitenpost worden in Hurdegaryp en Feanwâlden twee tunnels ingeschoven. Arriva zet bussen in. 

Gevolgen voor de treinreis:
Op woensdag 20 tot en met zondag 24 februari 2019 rijden er geen spitstreinen tussen Zuidhorn en Groningen en geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen. De stoptreinen rijden wel tussen Buitenpost en Groningen. Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden er zowel snelbussen als stopbussen van Arriva.

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Geldig vervoerbewijs
Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. Je moet daarom met je ov-chipkaart ingecheckt zijn op het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzondering is station Leeuwarden. Hier is het mogelijk om in- en uit te checken bij de bushalte.

Vervangend vervoer
De bussen die ingezet worden als vervangend vervoer vertrekken in Leeuwarden vanaf het busstation Halte K en op de andere stations ook op het voorplein van het station.

 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?