Geen trein tussen Leeuwarden en Buitenpost

HEERENVEEN – Van 20 t/m 24 februari rijden er geen treinen tussen Leeuwarden en Buitenpost. In de voorjaarsvakantie zijn er werkzaamheden aan het spoor voor het project ESGL (Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden). Tussen Leeuwarden en Buitenpost worden in Hurdegaryp en Feanwâlden twee tunnels ingeschoven. Arriva zet bussen in. 

Gevolgen voor de treinreis:

Op woensdag 20 tot en met zondag 24 februari 2019 rijden er geen spitstreinen tussen Zuidhorn en Groningen en geen sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen. De stoptreinen rijden wel tussen Buitenpost en Groningen. Tussen Leeuwarden en Buitenpost rijden er zowel snelbussen als stopbussen van Arriva.

Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd.

Het meenemen van fietsen in de bussen is niet mogelijk.

Geldig vervoerbewijs

Reizigers die gebruikmaken van vervangend vervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig. Zoals bijvoorbeeld een ov-chipkaart. Inchecken in de bussen is niet mogelijk. Je moet daarom met je ov-chipkaart ingecheckt zijn op het treinstation waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het treinstation van bestemming. Uitzondering is station Leeuwarden. Hier is het mogelijk om in- en uit te checken bij de bushalte.

Vervangend vervoer

De bussen die ingezet worden als vervangend vervoer vertrekken in Leeuwarden vanaf het busstation Halte K en op de andere stations ook op het voorplein van het station.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *