Geen samenwerking automatisering

BALLUM – Voor een goede uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft gemeente Ameland een nieuw geautomatiseerd systeem nodig. De aanschaf en invoering van dit CiVision Zorg systeem kost 43.000 euro. Alle Waddeneilanden hebben met dezelfde Wmo te maken en hebben software nodig om de intakes zorgvuldig te kunnen doen. Toch blijkt gezamenlijke aanschaf geen optie.

Schiermonnikoog voert dit onderdeel van de Wmo uit via Dongeradeel/ Dantumadeel. Terschelling en Vlieland hebben het uitbesteed aan de Sociale Dienst Noord-West Friesland en Texel heeft gekozen voor een ander sofware pakket.

“We kunnen constateren dat na drie jaar eilander samenwerking de eilanden hun eigen plan trekken,” constateert Jan Wijnberg, commissielid ABA, teleurgesteld. Wethouder Nico Oud meldt dat er wel onderzoek naar samenwerking is gedaan maar dat de resultaten negatief uitpakten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *