Geen OV-Chipkaart voor Ameland

DEN HAAG – Vanaf 3 november kunnen reizigers in heel Nederland geen strippenkaart meer gebruiken in de bus, metro en tram. Reizigers kunnen vanaf deze datum ook in de provincies Noord-Brabant, Groningen, Drenthe en Utrecht en in de regio Eindhoven, de OV-chipkaart gebruiken. In de rest van Nederland is de overstap eerder al gemaakt.

In de trein kan voorlopig nog wel met een papieren kaartje worden gereisd. Het papieren treinkaartje wordt naar verwachting eind 2012 afgeschaft. Er blijven echter een aantal uitzonderingen waar de OV-chipkaart niet geldig wordt. Zo kunnen reizigers op de Waddeneilanden – met uitzondering van Texel – niet gebruik maken van de OV-chipkaart. Ook in een aantal nachtbussen is de OV-chipkaart niet geldig. In deze gevallen zijn losse kaartjes in de bus te koop.

Gemeente Ameland doet, samen met de VAST-eilanden, niet mee met de OV-chipkaart. Op de Waddeneilanden komen veel mensen die uitsluitend op de eilanden gebruik maken van het openbaar vervoer. De meesten van hen kopen dan ook een los kaartje in de bus. Bovendien trekken de Waddeneilanden vele buitenlandse toeristen die niet beschikken over een OV-chipkaart. Daarom is voor VAST gekozen voor een betalingssysteem waarbij geen OV-chipkaart nodig is.

Bron: Treinreziger.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *