Geen herfst maar nazomer

WAGENINGEN – De astronomische herfst is vandaag kil van start gegaan. In het oosten van het land kwam het bijna tot vorst aan de grond. Het meetpunt op de voormalige luchtmachtbasis Twente gaf zelfs 0,0 graden aan op klomphoogte. Zo koud wordt het deze week niet meer. Sterker nog, het wordt naarmate de week vordert alleen maar warmer met overdag temperaturen die weer oplopen naar een graad of twintig.

Woensdag buien

Eerst krijgen we nog een frisse en natte woensdag. Morgenochtend trekken buien van zee het westen van het land binnen. Lokaal zijn het actieve regen- en onweersbuien waarbij flink wat regenwater naar beneden komt. De zon laat zich slechts af en toe zien, het meest in het zuidwesten van het land. Met een matige tot krachtige westelijke wind, kracht 3 tot 6, wordt het ’s middags rond een graad of 16.

Na regen komt…?

Na morgen blijft het op een enkele bui na droog en breekt wat vaker de zon door. Het blijft eerst nog wel waaien en het wordt donderdag een graadje of 17. Vrijdag stijgt het kwik al enkele graden en in het weekeinde is het dan vervolgens rustig nazomerweer. Tijdens de vroege ochtenduren kan het plaatselijk eerst wel even grijs zijn met mist en nevel, maar als de zon doorbreekt loopt het kwik op tot rond 20 graden.

lees hier over het begin van de herfst: 21, 22 of 23 september

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *