Geel Wit wint van SC Stiens

STIENS – Geel Wit heeft revanche genomen voor de eerder geleden nederlaag tegen SC Stiens. De Amelanders wonnen in Stiens met 1-2.

Geel Wit begon veel sterker dan SC Stiens. De bezoekers combineerden prima en openden de score, maar de treffer werd afgekeurd, waarschijnlijk vanwege buitenspel.

Stiens was gevaarlijk met standaardstituaties. Een hoekschop werd een prooi voor doelman Pieter Oene Smit, maar de keeper was kansloos toen uit een vrije schop Rudy Mensink na een kwartier de score opende .
 
Geel Wit bleef goed voetballen. Jordi Metz zette eerst Jurjen Metz voor de keeper van Stiens, maar die redde. Even later stelde hij broer Danny in staat om op de paal te schieten. Ook Anton Kiewiet raakte het metaal, en wel uit een vrije schop. 
 
In de 38ste minuut maakte Lars Brouwer gelijk. Een ietwat mislukt schot bleek toch te moeilijk voor de doelman om tegen te houden.
Na 51 minuten spelen kwam Geel Wit op 1-2. Anton Kiewiet bereikte met zijn vrije schop Lars Brouwer. Diens voorzet kwam bij Paul van der Wal die keurig binnen kopte.
Daarna ging Stiens va-banque spelen en kreeg Geel Wit het nog knap lastig, maar met een stuk of vier goede reddingen ontpopte Pieter Oene Smit zich tot de held van Geel Wit.

Door: Koos Molenaar
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *