Anton Nagtegaal weer kampioen

BUREN – Anton Nagtegaal uit Ballum is net als in 2009 biljartkampioen van Ameland geworden. Na dagen met meer caramboles dan klossen won hij vrijdagavond de finale van Harry Oud uit Hollum.

Het Amelander Biljartkampioenschap werd voor de 22ste keer georganiseerd. Traditiegetouw speelt dit toernooi over het hele eiland, op acht locaties. De finale werd in de Boeg gespeeld.

De beste 16 spelers, in vier categorieën, gingen de strijd aan om de begeerde titel. Het was het Anton Nagtegaal, die zijn niveau het langst kon vasthouden. Tweede werd Harry Oud en Sietse van der Veen werd derde. De hoogste serie werd gemaakt door Bart Molenaar met 36 caramboles, terwijl Wilma Raats procentueel de hoogste serie had met 12 caramboles. Het clubkampioenschap ging dit jaar naar Nes met 107%.

Het volgende toernooi is het Eerste Amelander Driebandentoernooi op zaterdag 11 februari, gevolgd door het Amelander Open Driebandentoernooi op 16, 17 en 18 maart, dat onderdeel is van de Kramer’s Friesland Cup dat wordt gespeeld in De Boeg van Klein Vaarwater.

>>> bekijk hier de kampioen van 2009

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *