Geel Wit wint ook van Nieuweschoot

HEERENVEEN – Geel Wit heeft ook de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. Nieuweschoot werd op eigen terrein met 0-3 verslagen.

Geel Wit was heer en meester en had volgens trainer Kees Slotermaker halverwege al met ruimer verschil voor moeten staan dan de 0-2 die nu na 45 minuten op het bord stond. Toch had de thuisclub de leiding kunnen nemen toen na twaalf minuten een ongelukkige botsing tussen Mark Molenaar en een speler van Nieuweschoot werd bestraft met een penalty, maar Pieter Oene Smit stopte de inzet vanaf elf meter.

In de 21-ste minuut opende Mark Molenaar de score voor de Amelanders, hij schoot raak uit een corner van Frank Beijaard. Op dat moment had Bente Bonthuis al een grote kans onbenut gelaten en zag Jurjen Metz de keeper zijn inzet met de teen keren. Na een half uur kreeg ook Geel Wit een strafschop. Lars Brouwer schoot wel raak: 0-2.

Na de rust besliste Geel Wit de strijd in zijn voordeel. De kopbal van Lars Brouwer was al over de doellijn geweest en voor de zekerheid joeg Theodoor Molenaar de bal in de kruising: 0-3. Daar bllef het bij, ook al was er nog een noemenswaardige kans voor Jan Ytsma op aangeven van Kayan Kiewiet,

Met 6 uit 2 wedstrijden gaat Geel Wit aan de leiding in de poule met 5 doelpunten voor en 0 tegen. Zondag valt de beslissing in de thuiswedstrijd tegen vv Heerenveen.

Opstelling: Pieter Oene Smit, Kayan Kiewiet, Kevin Kiewiet, Mark Molenaar, Theodoor Molenaar, Lukas Mollema (Johan Kolk), Frank Beijaard, Lars Brouwer, Jurjen Metz (Jan Ytsma), Bente Bonthuis, Christian Molenaar (Dennis Molenaar).

Door Koos Molenaar

lees hier over Voetbal Bijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *