Geel Wit in bekerduel langs Read Swart

BUREN – Geel Wit is de bekercampagne begonnen met een 2-0 overwinning op Read Swart. Trainer Kees Slotemaker oordeelde dat de zege over de hele wedstrijd genomen verdiend was. Toch had het niet veel gescheeld of Read Swart was met een punt naar huis gegaan. Diep in blessuretijd kregen de bezoekers uit De Knipe een vrije schop nadat doelman Pieter Oene Smit in de ogen van scheidsrechter Horst de bal te lang vasthield. De vrije schop spatte via de onderkant lat het veld weer in. In de tegenstoot kon Johan Kolk ongehinderd op doelman Harm ter Schuur van Read Swart afgaan. De verdediger faalde niet en zo werd het 2-0.

De eerste kansjes in de beginfase waren voor Bente Bonthuis en Sander Hekkelman namens de thuisclub, daarna lieten aan de andere kant Hans Heida en Adwin de Jong mogelijkheden onbenut. Een plotselinge kans voor Theodoor Molenaar werd door de Read Swart-doelman tot corner verwerkt en een kopbal van Lars Brouwer miste richting.

In de 43-ste minuut kwam Geel Wit op voorsprong. Lars Brouwer zette voor vanaf links en Sander Hekkelman kopte binnen: 1-0.

Na de rust was het spel van Geel Wit iets minder. Er waren nog kansen voor Lars Brouwer en Bente Bonthuis, en ook Read Swart kwam een paar keer gevaarlijk door. Verandering in de stand kwam er pas, zoals al gemeld, in blessuretijd.

Door Koos Molenaar

lees hier over diverse voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *