Geel Wit-VWC

BUREN – Toen Geel Wit aan de bekerwedstrijd tegen VWC begon leidde Warga tegen Olyphia. Een overwinning met tien doelpunten verschil zou Geel Wit bij die stand poulewinnaar maken. Maar toen Geel Wit-VWC halverwege was gevorderd stond de teller nog maar op twee en sloten Warga en Olyphia af op 2-2. Olyphia bekerde door en de score bij Geel Wit-VWC was niet meer van belang. Het werd uiteindelijk 6-0, voor de statistieken.

Het eerste kwartier was het eenrichtingsverkeer, zonder noemenswaardige kansen. Totdat Micha Metz  het op de heupen kreeg en een rush bekroonde met een afstander in de twaalfde minuut.

Daarna kwam VWC wat meer in het spel, maar de kansen waren voor Geel Wit. Een voorzet van Johan Kolk was te hard voor Kayan Kiewiet, een solo van Bente Bonthuis strandde op de keeper en Kayan Kiewiet schoot net naast. Het werd vlak voor rust toch nog 2-0 toen Sander Hekkelman het voorbereidende werk deed en Bente Bonthuis kon scoren.

Vijf minuten na de pauze schoot Sander Hekkelman via de binnenkant van de paal raak: 3-0. Daarna verflauwde het duel; Geel Wit hoefde niet meer en VWC kon niet meer. In de 71-ste minuut bracht Bente Bonthuis weer leven in de brouwerij met de vierde Amelander treffer. Even later moest doelman Pieter Oene Smit zich strekken voor zijn enige noemenswaardige redding van de middag.

De beide laatste treffers kwamen op naam van de gebroeders Kiewiet. Eerst werd een vrije schop van Micha Metz doorgekopt door Kayan Kiewiet waarna broer Kevin het met het hoofd afmaakte. Even later bereikte Pieter Oene Smit met een lange bal Micha Metz, die Kayan in staat stelde de 6-0 op het scorebord te laten brengen.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg (Roland Kooiker, 46), Pieter Kiewiet , Theodoor Molenaar; Kayan Kiewiet, Keven Kiewiet, Jurjen Metz (Glenn Kienstra, 46); Bente Bonthuis, Micha Metz, Sander Hekkelman (Martijn de Jong, 69).

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *