Amelandia heeft nieuwe kledinglijn

HOLLUM – Sportclub Amelandia heeft een nieuwe kledinglijn ontwikkeld voor de sporters van alle disciplines die onder de vlag van Amelandia vallen. De voetballers, volleyballers, badmintonspelers, tennissers en zaalvoetballers dragen per dit seizoen een nieuw tenue. De shirts, broeken, kousen en trainingspakken zijn te bestellen via de webshop op de website van Amelandia.

Niet alle sporters hebben dezelfde kleding, de kleding is wel voor alle leden bedoeld. Het vernieuwde shirt ziet er bijzonder fraai uit: op de rugzijde staat zelfs de paardenreddingboot. 

De sportclub stelde een kledingcommissie in onder aanvoering van Niels Hemmes en Freek-Jan Ney. Zij begonnen al in oktober 2014 met de voorbereidingen en hebben er tot aan de presentatie, eind augustus, veel werk voor verzet.

Ze organiseerden in januari twee pas- en besteldagen en openden een webshop, waar de kleding tegen een sterk gereduceerde prijs wordt aangeboden. Dit is mogelijk door goede inkoopafspraken en een goed sponsor beleid.

Het bestuur van de sportclub heeft begrip voor ouders die tegen een investering voor meerdere familieleden aanhikken. “In uitzonderlijke gevallen wordt hiervoor samen met de penningmeester een oplossing gezocht en gevonden,” laat voorzitter Piet Faber weten.

De kleding zou aanvankelijk voor de zomer al gepresenteerd worden, maar dat liep door wat kinkjes in de kabel anders. Daarom werd de kledij aan het begin van het seizoen 2015-2016 geshowd. Er ligt nu een schitterende en duidelijk herkenbare kledinglijn die eenheid in het tenue brengt.

De kledingcommissie heeft het niet gemakkelijk gehad; moest commentaar en productie- en uitleveringsproblemen overwinnen. De voorzitter: “De kledingcommissie en hun helpers verdienen een groot compliment en vooral respect voor hun doorzettingsvermogen.”

Amelandia kan met zijn nieuwe kleren voor de dag komen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *