Geel Wit verliest met 3-1 van Dronrijp

DRONRYP – Geel Wit heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen Dronrijp met 3-1 verloren. De Amelanders kwamen weliswaar op voorsprong, maar moesten voor de rust een tegentreffer toestaan. Vijf minuten na de hervatting werd het 2-1 en in de slotseconden uit een strafschop 3-1. Dronrijp is Geel Wit nu op de ranglijst tot op drie punten genaderd.

De wedstrijd begont goed voor de bezoekers. In de derde minuut passeerde Bente Bonthuis doelman Rudolf Jongma, die de aanvaller vervolgens onderuit schoffelde. Waar heel Geel Wit rekende op de rode kaart deed de scheidsrechter Denissen het af met geel. Siard Bonthuis nam op sportieve wijze wraak door de vrije schop binnen te schieten: 0-1.

Geel Wit kreeg daarna nog enkele kansen. Siard Bonthuis werd buiten de zestien gevloerd en een schot van Bjorn Wijnberg miste richting. Angst sloop in de ploeg en Dronrijp werd sterker. Lukas Mollema en Mark Molenaar raakten het eigen houtwerk.

Na een half uur mocht Dronrijp vanaf de rechterkant een corner nemen. Er volgde een scrimmage waaruit gescoord werd. Volgens assistent-scheidsrechter Douwe van der Meij gebeurde dat in buitenspelpositie, maar de arbiter keurde de treffer goed.

Vijf minuten na de rust kwam de thuisclub op voorsprong. Een voorzet van rechts werd door iedereen gemist, zodat de vrijstaande Tsjalling Sikma bij de tweede paal kon intikken: 2-1.

Geel Wit werd daarna wel iets sterker, maar deed veel te weinig met de kansen. Ook toen Dronrijp het laatste kwartier met tien man verder moest na twee keer geel voor Danny van Rootselaar lukte het niet. In de slotseconden werd het zelfs 3-1 toen Klaas Kolk zijn tegenstander onderuit haalde, Wessel Kingma schoot de penalty onberispelijk raak: 3-1.

Trainer Ids Heerema, die Kees Slotemaker verving, was zeer ontevreden over het spel van zijn ploeg: ,,Dit moet vele malen beter.''

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Klaas Kolk, Bjorn Wijnberg (Maurits Metz, 69), Mark Molenaar, Theodoor Molenaar; Glenn Kienstra (Kayan Kiewiet, 76), Lukas Mollema, Siard Bonthuis, Ken Knoeff (Lars Brouwer, 53); Bente Bonthuis, Jurjen Metz.

Door Koos Molenaar

>>> lees hier over Voetballen op Ameland

>>> lees hier over Cambuur

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *