Geel Wit verdiende winst, maar verloor

HARKEMA – Geel Wit had een punt verdiend tegen Harkema OPeinde, maar de bal wilde er niet in. Harkema scoorde el en hield de unten thuis.

De beginfase was voor Geel Wit. De beste kans ontstond uit een voorzet van Lars Brouwer op Bente Bonthuis. Die wachtte te lang waarna zijn schot geblokt werd. Een vrije trap van Jordi Metz werd door doelman Anne Hoeksma gepareerd.

De ommekeer in de wedstrijd kwam na achttien minuten. Uit een counter schoot  Joeri Feenstra op de deklat, de bal kwam voor de voeten van Michael Oost, die de bal over het doel schoot.

Even later was het wel raak. Blend Barzingi mocht een vrije schop net buiten het strafschopgebied nemen. Hij schoof de bal naar Wietse van der Valle die de bal voor het doel bracht en daar stond Jordi de Vries klaar om in te schieten, 1-0.

Koopplein AmelandGeel Wit zocht weer de aanval en mocht enkele vrije trappen nemen. De beste mogelijkheid was voor Siard Bonthuis, die de paal raakte. Aan de andere kant was Blend Barzingi dicht bij een doelpunt.

Harkema Opeinde speelde met veel fysiek en dat resulteerde in een aantal gele kaarten.

In de rust  gaf trainer Kees Slotemaker zijn ploeg de opdracht mee minder met de bal te lopen. Hij zag een scheidsrechter, Mark Verlaat, die steeds warriger ging fluiten: ,,Hij floot pietluttig en vond dat hij iets moest terugdoen.'' In totaal deelde hij acht gele kaarten uit, keurig verdeeld over beide ploegen.

Geel Wit ging op zoek naar de gelijkmaker met als gevolg dat er achterin risico's werden genomen. De beste kans was de kopbal van Frank Beijaard, die van de lijn werd gehaald. In de tegenstoot werd Lukas Mollema onderuitgelopen. De scheidsrechter liet doorgaan, maar zag wel een overtreding in een normaal duel tussen Johan Kolk en Blend Barzingi. Omdat het in het strafschopgebied gebeurde kreeg Harkema Opeinde een penalty, die door Barzingi in de voorlaatste minuut werd benut: 2-0.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Johan Kolk, 84), Lukas Mollema, Frank Beijaard, Theodoor Molenaar; Jordi Metz, Siard Bonthuis (Martijn de Jong, 78), Bente Bonthuis (ken Knoeff, 55), Kayan Kiewiet; Danny Metz, Lars Brouwer. 

Door Koos Molenaar

>>> lees hier meer over Voetballen op Ameland

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *