Geel Wit speelt gelijk

Boeren op AmelandNES – Oosterlittens en Geel Wit mochten zondagmiddag uiteindelijk tevreden zijn met het punt dat beide partijen aan de wedstrijd hebben overgehouden. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0, en dat was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De eerste kansen waren voor de thuisclub, maar doelwachter Pieter Oene Smit had weinig moeite met de inzetten. Na twintig minuten was hij kansloos op een voorzet van Sjoerd Pieter Jouwsma, maar Teunis Regeling kopte voorlangs.

In de 27-ste minuut de eerste prima aanval van Geel Wit. Maurits Metz vond op rechts Siard Bonthuis en diens voorzet werd door Paul van der Wal naast het doel gewerkt.

Een gevaarlijk uitziende vrije schop van Oosterlittens eindigde in een eenvoudige vangbal voor Pieter Oene Smit. Uit een vrije schop van Anton Kiewiet werkte Siard Bonthuis de bal naast. Vlak voor rust zag Jordi Metz zijn inzet gekeerd, in de rebound schoot Jurjen Metz naast. Even later kopte Paul van der Wal uit een vrije schop naast en de laatste kans voor de rust was voor Atze Achttien, maar zijn inzet miste het doel op ruim een meter.

Meteen na de pauze schoot Jurjen Metz over en ook de inzet van Frank Beijaard miste precisie. Het meeste gevaar van de thuisclub kwam van Atze Achttien en ook Jurjen Hofstee kreeg een goede kans.

Na zeventig minuten kopte Frank Beijaard uit een corner van Jordi Metz naast. In blessuretijd had Jurjen Metz de bezoekers drie punten kunnen bezorgen, maar hij schoot ver naast.

Scheidsrechter Wuite moest in een sportieve wedstrijd toch vier gele kaarten trekken: drie voor Oosterlittens en een voor Geel Wit.

door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *