Geel Wit-Bakkeveen

Boeren op AmelandBUREN – Geel Wit heeft een eenvoudige zege behaald op Bakkeveen. Het werd 5-1 voor de Amelanders.

In de achtste minuut werd de score geopend. Uit een corner van Siard Bonthuis kopte Lars Molenaar tegen de paal, de rebound was voor Paul van der Wal: 1-0.

De volgende kansen waren voor Lars Molenaar en Frank Beijaard, maar die werden door doelman Jan Douwe Douwsma onschadelijk gemaakt.

In de zeventiende minuut profiteerde Siard Bonthuis van een uitglijder van een Bakkeveen-speler. De aanvaller werd echter in het strafschopgebied onderuit gehaald door Marlon Mols. De verdediger kreeg geel en Geel Wit een strafschop, maar de inzet werd door de doelman gekeerd.

Bakkeveen putte hieruit moed en Joey Witte kreeg twee kansen, maar schoot beide over. Namens Geel Wit kopte Siard Bonthuis naast en keerde de keeper een schot van Jordi Metz.

Vlak voor rust haalde Marlon Mols Paul van der Wal onderuit. Andermaal geel en dus rood voor de verdediger en weer een strafschop voor Geel Wit. Lars Molenaar faalde niet: 2-0.

Vervolgens lukte het Frank Beijaard en Danny Metz niet de voorsprong te vergroten.

Meteen in de tweede helft leek Danny Metz de marge op drie te brengen. De bal kwam een meter achter de lijn tegen het net, maar scheidsrechter Erwin Denissen zag het niet.

De treffer die Danny Metz tien minuten later maakte kwam wel in de boeken. Hij scoorde op aangeven van de net ingevallen Jan Jaap Blokker.

Met een man meer was Geel Wit oppermachtig, maar Paul van der Wal, Frank Beijaard, Kevin Kiewiet en Danny Metz slaagden er niet in de bal tussen de palen te krijgen. Dat lukte ook Dennis Kamminga van Bakkeveen niet, want Pieter Oene Smit en Anton Kiewiet versperden hem de doorgang.

In de tachtigste minuut trof Kamminga wel doel, maar honderd tellen later was het alweer 4-1. Een van richting veranderd schot van Lars Brouwer kwam bij Kevin Kiewiet en die wist met dit buitenkansje wel raad.

Even later schoot Kevin Kiewiet over, werd een kopbal van Danny Metz door de doelman gekeerd, werd een schot van Jordi Metz van de lijn gehaald en schoot Kevin Kiewiet na een scrimmage over.

Het werd 5-1 door een van richting veranderde vrije schop van Anton Kiewiet.

Opstelling Geel Wit:  Pieter Oene Smit; Maurits Metz (Jan Jaap Blokker, 54), Anton Kiewiet, Colin Ytsma, Lars Molenaar; Siard Bonthuis (Kevin Kiewiet, 60), Paul van der Wal, Jordi Metz, Frank Beijaard; Danny Metz, Jurjen Metz (Lars Brouwer, 66).

door: Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *