Geel Wit-Oerterp 2-1

Voetbalschoenen te klein? Zet ze op Koopplein!NES – Geel Wit heeft een belangrijke overwinning behaald op Oerterp. Het werd 2-1 voor de Amelanders. De zege was verdiend, want behoudens de beginfase van de beide helften was Geel Wit de bovenliggende partij.

De eerste kans was na acht minuten voor de bezoekers, na balverlies van Anton Kiewiet, maar doelman Pieter Oene Smit redde op de inzet van Kees-Jan Dijk. Even later had de doelman weinig moeite met het schot van Harm van der Meer. Na ruim een kwartier de eerste goede kans voor de thuisclub. Via Paul van der Wal en Lars Brouwer kwam de bal bij Frank Beijaard, zijn schot werd tegengehouden door keeper Bard-Jan de Jong. Dezelfde doelman redde vijf minuten later op een schot van Lars Molenaar. Geel Wit had het beste van het spel; op aangeven van Lars Brouwer schoot Siard Bonthuis naast. Even later was Lars Brouwer de aangever voor Frank Beijaard, maar die schoot over.

Na ruim een half uur spelen opende Geel Wit de score. Een overtreding op Paul van der Wal werd bestraft met een vrije schop. Anton Kiewiet belastte zich met deze taak. Hij schoot de bal onder de doelman door: 1-0.

In de 37-ste minuut kreeg Oerterp een goede kans, maar Harm van der Meer kwam een teenlengte tekort. Daarna waren de kansen weer voor Geel Wit. Uit een vrije schop van Maurits Metz schoot Lars Brouwer over. Daarna belandde een schot van Maurits Metz in de handen van de keeper. In dezelfde minuut bracht Danny Metz Lars Brouwer in stelling; diens inzet resulteerde in een corner. De laatste kans van de eerste helft was voor Jelmer Hijlkema, maar hij schoot naast.

Na vier minuten in de tweede helft kopte dezelfde speler naast.  Na tien minuten in de tweede helft een aanval die via Lars Molenaar en Jordi Metz  bij Paul van der Wal terecht kwam, maar hij schoot tegen de keeper.

Egven later was het toch raak voor de thuisclub. Na goed doorzetten van Geel Wit stak Siard Bonthuis de bal door op Danny Metz, en hij wist met de geboden kans wel raad: 2-0.

Twee minuten later had dezelfde speler de strijd kunnen beslissen, maar hij schoot uit de voorzet van Siard Bonthuis op de paal.

Na 69 minuten werd het 2-1. Rolf  Dijk gaf voor op Jelmer Hijlkema, die via de binnenkant paal scoorde.

door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *