Geel Wit slaat toe tegen Drachten

BUREN – Geel Wit slaat in slotfases toe tegen Drachten.

Door te scoren in de laatste minuten van beide helften heeft Geel Wit een 2-1 overwinning behaald op Drachten.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, en daar hadden beide teams tevreden mee kunnen zijn. Maar in de slotfase ging de linksback van de bezoekers in de fout door de bal terug te spelen op zijn keeper. Hij had niet in de gaten dat Sander Hekkelman ertussen stond, de aanvaller onderschepte de bal en scoorde beheerst.

De kansen in de beginfase waren voor Drachten, en dan met name voor Tjitze Deinum. Vrijwel vanaf de aftrap kwam hij een teenlengte tekort om een voorzet van links tot treffer te promoveren. In de achtste minuut scoorde hij wel, maar assistent-scheidsrechter Marchel Kolk vlagde voor buitenspel, een signaal dat door scheidsrechter Alberts werd overgenomen.

Drie minuten later trof hij weer doel uit een voorzet en van links en nu telde hij wel: 0-1.

Na een half uur spelen de eerste goede kans voor Geel Wit. Na een voorzet van Christian Molenaar schoot Siard Bonthuis via de vuisten van de doelman naast. De slotfase van de eerste helft was voor Geel Wit. Sander Hekkelman claimde een strafschop toen hij onderuit ging, maar de arbiter stond er bovenop en wilde van niets weten. In de slotminuut zag Christian Molenaar een schot gestopt door de keeper. Toch gingen de teams met een stand van 1-1 rusten, nadat een vanuit de verdediging opgebouwde aanval doeltreffend werd afgerond door Sander Hekkelman, na een assist van Christian Molenaar.

Na de rust viel er niet veel te genieten, mede door de abominabele weersomstandigheden. Na 68 minuten slalomde Sander Hekkelman zich door de Drachtster defensie en ging binnen de zestien onderuit, maar andermaal wuifde de leidsman het weg. In de voorlaatste minuut kreeg Matthijs Rijpstra een afstandsschot te verwerken voordat de beslissende treffer viel.

Opstelling Geel Wit: Matthijs Rijpstra, Johan Kolk (Jan Ytsma 66), Kayan Kiewiet, Mark Molenaar, Lukas Mollema, Siard Bonthuis, Frank Beijaard, Jurjen Metz, Bente Bonthuis, Christian Molenaar (Robin Metz 77), Sander Hekkelman.

Door Koos Molenaar

Uitslagen 7 december

Geel Wit 1 -Drachten 1    2-1

Renado 2 -Geel Wit 2   5-2

Geel Wit 3-Gorredijk 4   2-1

Programma

13 december

Drachten A1 -Geel Wit A1   10.30

Geel Wit B1-VIOD B1   14.00

Buitenpost C2-Geel Wit C1   10.30

Geel Wit D1-FC Birdaard D1  10.45

DTD D2-Geel Wit D2   10.30

Buitenpost E2-Geel Wit E1   10.30

Geel Wit E2 -VIOD E1    10.45

't Fean '58 E3-Geel Wit E3    11.00

Oostergo F1-Geel Wit F2   10.00

14 december

DTD 1-Geel Wit 1   14.00 

Geel Wit 2-DTD 2   14.00 

Oldeholtpade 2-Geel Wit 3   10.00

lees hier over Voetbalbijzonderheden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *