Geel Wit kansloos tegen DIO Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Geel Wit heeft kansloos verloren van DIO Oosterwolde. De bezoekers werden in de eerste helft volledig weggespeeld door een team dat meer strijd en inzet toonde. Geel Wit liep constant achter de feiten aan en diverse spelers bereikten hun normale niveau niet.

Al na twee minuten kwam DIO op voorsprong. Topschutter Remco van de Avoird strafte te laks verdedigen genadeloos af: 1-0. Twee minuten later had het alweer gelijk kunnen zijn; uit een vrije trap van Siard Bonthuis kopte Theodoor Molenaar op de paal.

Daarna nam DIO het initiatief weer over. Dat leidde in de zeventiende minuut tot een treffer, die wegens buitenspel werd afgekeurd. Even later werd het alsnog 2-0 toen Remco van de Avoird  profiteerde van te ruime dekking.

Geel Wit mocht blij zijn dat het tot de rust bij deze score bleef. Na de pauze zorgden de Amelanders voor meer druk en ontstonden er zowaar kansjes, waarvan de beste voor Bente Bonthuis was. In de 64-ste minuut scoorde Lars Brouwer de aansluitingstreffer op aangeven van Martijn de Jong. Wie mocht denken dat dit het sein voor Geel Wit was om door te drukken kwam bedrogen uit. DIO deed er nog een schepje bovenop en andermaal was het Remco van de Avoird die voor de definitieve beslissing zorgde: 3-1.

In de tweede helft debuteerde A-junior Jan Ytsma in de hoofdmacht en maakte Kevin Kiewiet na een lange blessureperiode zijn opwachting.

Opstelling Geel WIt: Pieter Smit; Klaas Kolk, Kayan Kiewiet, Lukas Mollema, Theodoor Molenaar; Martijn de Jong (Jan Ytsma), Maurits Metz (Kevin Kiewiet), Lars Brouwer, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *