Amelander golftalenten winnen op Texel

HOLLUM –  Golfschool Ameland organiseerde in maart een uitwisseling samen met De Texelse, de golfbaan op Texel. Vorig jaar kwam een aantal jeugdige golfers van Texel naar Ameland om tegen de Amelander golftalenten spelen. Deze keer gingen de Amelander kinderen, verenigd in Juniorclub Ameland, naar het Noord-Hollandse Waddeneiland.

Hanenhuus

De wedstrijd, die werd gespeeld op de 23ste maart om 12:00 uur op, begon zonnig maar de wind was fris en guur.

De Amelander categorie speelde 18 holes par3 met een neary op hole 3 en hole 12.

De wedstrijd verliep vlot, ze konden goed doorlopen en heel erg koud zijn ze dus niet geworden. In 't Hanenhuus werd na afloop van de wedstrijd de score berekend aan de hand van de flights. Daarna volgde de prijsuitreiking.

Capeau

Er deden in totaal 16 kinderen mee, waarvan 7 van Ameland die het erg goed hebben gedaan. Ze eindigden allemaal in de top 10 en kregen een “chapeau!” van de meester: Patrick van Hoewijk.

Tim Kienstra

Tim Kienstra was de grote winnaar met 46 punten, Kevin Metz de runner up met 45 punten, Tim Barf nummer 5 met 36 punten, Merel de Witte nummer 6 met 34 punten, Mischa IJnsen nummer 7 met 34 punten, Deacan Manje nummer 8 met 33 punten en Elias Barf eindigde op de 9e plaats met 32 punten.

De nummers 1 en 2 staken er met kop en schouders bovenuit en de anderen eindigden dicht bij elkaar.

Neary

Om de neary werd geloot, omdat de eigenlijke winnaar al naar huis was. Merel was de gelukkige. Een neary is een speciale prijs die wordt uitgeloofd voor de bal die het dichtste bij de vlag terecht is gekomen.

De Amelander golfers hadden een topdag. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *