Geel Wit blijft derdeklasser

WARGA – Door zelf met 1-5 te winnen van Warga en het verlies van FC Harlingen bij Nieuw Roden blijft Geel Wit derdeklasser.

Geel Wit begon gedreven. De eerste kans werd nog gemist. Een prima pass van Kevin Kievit bereikte Jurjen Metz, maar de 17-jarige Warga keeper Jente Agema redde bekwaam. Net toen het leek dat Warga wat beter in de wedstrijd kwam sloeg Geel Wit toe en de voorsprong was zeker terecht. Danny Metz zorgde voor de 0-1. Vijf minuten later ook al de 0-2. Door een woud van spelers schoot Sander Graafsma raak. In de gehele eerste helft eigenlijk maar één kansje voor Warga. Het schot van Bart Boersma werd geblokt. Voor de rust, uit een prima aanval, kwam ook nog de 0-3 op het scorebord te staan. Bente Bonthuis gaf de voorzet en Danny Metz tikte binnen. Sander Graafsma schoot nog eens op de lat.

In het tweede bedrijf nam Warga het initiatief in handen. Geel Wit bakte er bitter weinig van. Uit een vrije trap van Abel Kooistra tikte Ype Kerkstra de bal nog net naast, maar even later was het wel raak. Wederom uit een vrije trap van Kooistra. Echter, nu was het met een schitterende kopbal van Bart Boersma die de 1-3 op het scorebord bracht. Warga ging op jacht naar meer en gaf achterin wel veel ruimte weg. Geel Wit profiteerde eerst nog niet. Eerst redde Agema op een inzet van Bente Bonthuis en even later schoot dezelfde Bonthuis op de paal. Tien minuten voor tijd moest Warga definitief capituleren. Danny Metz werd in het strafschopgebied aangetikt door keeper Agema en een strafschop volgde. De goed leidende Van der Kamp volstond met een gele kaart. De strafschop werd benut door Bente Bonthuis en uiteindelijk bepaalde Siard Bonthuis de eindstand op 1-5.

Doo: Koos Molenaar