Nieuw Roden en Geel Wit delen de punten

NIEUW RODEN – Met een doelpunt in blessuretijd behaalde Geel Wit een punt in en tegen Nieuw Roden. In Drenthe werd het 3-3.

Daar zag het halverwege niet naar uit, want de eerste helft was voor Geel Wit. Na 20 minuten kwamen de bezoekers op een voorsprong door een doelpunt van Dennis Molenaar, en meteen na de drinkpauze sloeg Bente Bonthuis toe: 0-2.

Maar Geel Wit kon het niet volhouden. De spelers hadden het zwaar in de warmte en in de rust moest Dennis Molenaar vanwege een blessure gewisseld worden. Dit bracht trainer frans à Nijeholt ertoe van 4-5-1 over te stappen op 4-4-2. Van die beslissing kreeg hij spijt, want binnen een kwartier scoorde Nieuw Roden drie keer. De treffers kwamen op naam van Marcel Kuiper, Wilco Drent en Sander Drent.

De thuisclub schuwde het duel niet en scheidsrechter J. Hazelhoff liet veel toe. Zo werd de doorgebroken Jurjen Metz opgevangen door de Drentse doelman, en uit de tegenaanval scoorde Nieuw Roden. Datzelfde was het geval toen Johan Kolk getorpedeerd werd en de thuisclub door mocht gaan.

De treffers waren echter niet alleen het gevolg van het optreden van de arbiter. Geel Wit maakte teveel persoonlijke fouten en speelde onzorgvuldig.

Na de 3-2 ging Geel Wit weer over naar het vertrouwde systeem en dat had zowaar succes. In de extra tijd maakte Danny Metz er 3-3 van. Bij Geel Wit maakte Bjorn Wijnberg na lange afwezigheid zijn rentree.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Johan Kolk, Bjorn Wijnberg (Lukas Mollema, 65), Kevin Kiewiet, Jurjen Metz; Dennis Molenaar (Glenn Kienstra, 46), Sander Graafsma, Jan Ytsma, Siard Bonthuis; Bente Bonthuis, Danny Metz.

Door: Koos Molenaar