Geel Wit blijft derde klasser

NES – Geel Wit heeft zich gehandhaafd in de derde klasse dankzij een 3-2 overwinning op Akkrum.

Vanaf het begin zette Geel Wit druk en dat betaalde zich al na tien minuten uit met een doelpunt van Bente Bonthuis, die goed reageerde op een bal van achteruit. In de derde minuut had hij ook al kunnen scoren, maar doelman Michel Geertsma  van Akkrum voorkwam dat. De keeper pareerde ook een afstandsschot van Jan Jaap Blokker en hij kon de bal net voor Lars Brouwer weg stompen.

Geel Wit bleef gevaarlijk , maar Paul van der Wal en Anton Kiewiet lieten hun kansen onbenut. De beste mogelijkheid voor de bezoekers in de beginfase kwam van het hoofd van een Geelwitter, Colin Ytsma verdedigde uit door de bal net over het eigen doel te koppen.

Vlak voor de rust bracht Jurjen Metz met een lange bal Jordi Metz in stelling, maar de keeper reageerde adequaat. In de slotminuut een levensgrote kans voor Tjerk van der Velde van Akkrum, hij schoot voorlangs.

Zes minuten na de rust leek de strijd beslist toen Lars Brouwer vanaf de achterlijn voortrok en bij de tweede paal Jan Jaap Blokker binnen tikte. Even later maakte Erwin Knol alweer de aansluitingstreffer.

Na 68 minuten maakte Lars Molenaar, op aangeven van Paul van der Wal, met een geweldige uithaal er 3-1 van en leek de strijd beslist, temeer daar naaste concurrent SC Stiens al op ruime achterstand stond.

Toch gaf Akkrum zich nog niet gewonnen. Er ontstonden nog kansjes voor Tjerk van der Velde en Frido Boersma. Geel Wit was echter het dichtst bij een doelpunt toen het een penalty claimde wegens hands, maar scheidsrechter Stoetman uit Smilde wuifde het appèl weg. In de slotfase liet Van der Velde een geweldige kans op 3-2 onbenut. Het doelpunt kwam er in de slotfase toch nog en kwam op naam van Frido Boersma, eindstand 3-2.

Geel Wit nam na afloop afscheid van de spelers Anton Kiewiet en Colin Ytsma en van trainer Francisco Metz en leider Meinte Bonthuis.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Jan Jaap Blokker (Kevin Kiewiet, 55), Bjorn Wijnberg, Colin Ytsma, Lars Molenaar; Jurjen Metz, Anton Kiewiet, Jordi Metz; Bente Bonthuis, Paul van der Wal (Danny Metz, 55), Lars Brouwer (Kayan Kiewiet, 74).

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *