Geel Wit begint met verlies bij Dronrijp

DRONRYP – Geel Wit is de competitie begonnen met een nederlaag. Dronrijp was op eigen veld te sterk: 2-1. Na een aftastend begin kwam Geel Wit beter in de wedstrijd. Het positiespel was goed. Toch kwamen de bezoekers na een half uur tegen de verhouding op achterstand. Een dwarrelbal van Tim van Linzen viel bij de tweede paal binnen.

In de tweede helft ging Geel Wit op zoek naar de gelijkmaker. Het Amelander doelpunt bleef uit, in plaats daarvan scoorde Bauke Idsardi namens Dronrijp de 2-0.

Tien minuten voor het einde verkleinde Christian Smid met een individuele actie de achterstand tot 2-1, en hoewel Geel Wit daarna bleef drukken viel de gelijkmaker niet.

Desondanks was trainer Febo Roosenburg, die een flink aantal basisspelers moest missen, redelijk tevreden. “Geel Wit had meer verdiend. De jongens zijn blijven voetballen, de mentaliteit was goed, ze hebben keihard gevochten.”

Opstelling: Kevin Metz; Kayan Kiewiet, Johan Kolk, Pieter Kieweiet, Theodoor Molenaar (Julian de Jong, 70’); Jan Ytsma, Djerry Spoelstra (Sander Graafsma, 65’), Christian Molenaar (Marwin Kooiker, 70’); Danny Metz, Christian Smid, Jurjen Metz.

Door: Koos Molenaar

Uitslagen 

21 september

  • Geel Wit JO8-1 – Irnsum JO8-1   5 – 3

22 september

  • Geel Wit 2 – FVC 2   5 – 3
  • Dronrijp 1 – Geel Wit 1   2 – 1

Programma 29 september

  • Geel Wit 1 – Read Swart 1 14.00 uur
  • SC Stadspark 2 – Geel Wit 2 11.00 uur

lees hier over Voetballen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *