Geel Wit ligt uit de beker

BUREN – Om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken had Geel Wit de thuiswedstrijd tegen Eenrum in winst moeten omzetten. Het werd een 1-2 nederlaag en dat betekent dat de bekerstrijd klaar is voor de Amelanders.

Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. De thuisclub begon goed tegen het een klasse lager uitkomende Eenrum. De eerste dreiging van kwam Christian Molenaar die na drie minuten over schoot. Zeven minuten later was hij wel succesvol. Hij rondde een prachtige aanval af die achterin begon en via veel schakels werd opgebouwd en uiteindelijk via Siard Bonthuis bij Christian terecht kwam.

Geel Wit bleef doorgaan en er kwamen kansen voor Pieter Kiewiet, Kevin Kiewiet en Danny Metz, maar ze bleven onbenut.

Aan de andere kant was het na 28 minuten wel raak. Een schot van een meter of twintig van Sam Hanenburg eindigde buiten bereik van doelman Kevin Metz tegen de touwen.

Daarna was het gebeurd met Geel Wit. Het spel werd steeds matiger en na de rust trok Eenrum de wedstrijd naar zich toe. In de 68-ste minuut werd het terecht 1-2 door andermaal Sam Hanenburg. Meteen daarna schoot Christian Molenaar over, verder kwam Geel Wit niet.

Opstelling : Kevin Metz, Kayan Kiewiet, Pieter Kiewiet, Johan Kolk, Theodoor Molenaar, Christian Molenaar, Jordi Metz (Jan Ytsma, 46’), Kevin Kiewiet (Djerry Spoelstra, 72’), Siard Bonthuis, Danny Metz, Jurjen Metz (Marwin Kooiker, 46’)Door: Koos Molenaar